متون کهن ادبیات گزیده ی آثار ناصر خسرو قبادیانی
متون کهن ادبیات گزیده ی آثار ناصر خسرو قبادیانی

فروش ویژه

کتاب متون کهن ادبیات گزیده ی آثار ناصر خسرو قبادیانی

معرفی کتاب متون کهن ادبیات گزیده ی آثار ناصر خسرو قبادیانی

(5)
کتاب متون کهن ادبیات (گزیده ی آثار ناصر خسرو قبادیانی)، اثر ناصر خسرو قبادیانی ، در بازار نشر ایران، توزیع شده است. این محصول توسط انتشارات سوره مهر ، به چاپ رسیده است. این محصول در قطع و اندازه‌ی پالتوئی، در سایت ایده بوک قرار دارد. دانلود pdf و ارسال رایگان
موجود
قیمت ایده بوک: 25,000 26%

18,500

25,000 26% 18,500

محصولات مرتبط

(5)
قیمت قبل
(4)
29%
فروش ویژه
(2)
26%
فروش ویژه
(2)
21%
فروش ویژه
(2)
25%
فروش ویژه

مشخصات محصول

نویسنده: ناصر خسرو قبادیانی ویرایش: -
مترجم: - تعداد صفحات: 128
انتشارات: سوره مهر وزن: 128
شابک: 9786000303402 تیراژ:
اندازه (قطع) : پالتوئی سال انتشار -
نوع جلد : شمیز

معرفی محصول

تهیه شده توسط تیم تولید محتوای ایده‌بوک

(شعر فارسی،قرن 5ق،گردآوری:اسدالله بقایی نائینی)

چکیده

تهیه شده توسط تیم تولید محتوای ایده‌بوک

چکیده

چنان که از احوال و آثار وی برمی آید ناصرخسرو از جمله حکمای دین باور حق طلب ژرف اندیش و کمال جویی است که جلوه جمال حق را نه در منظر جلوه های ظاهری طبیعت که در ورای این چشم انداز گرفتار حسّ می بیند. دکتر ذبیح الله صفا در کتاب شریف تاریخ ادبیات در ایران می گوید اصولاً ناصرخسرو به آنچه دیگر شاعران را مجذوب می کند یعنی به مظاهر زیبایی و جمال و به جنبه های دل فریب محیط و اشخاص توجهی ندارد و نظر او بیشتر به حقایق عقلی و مبانی و معتقدات دینی است. به همین سبب حتی توصیفات طبیعی را هم در حکم تشبیبی برای ورود در مباحث عقلی و مذهبی به کار می برد. با این حال نباید از قدرت فراوان ناصرخسرو در توصیف و بیان اوصاف طبیعت غافل بود توصیفاتی که او از فصول و شب و آسمان و ستارگان کرده در میان اشعار شاعران فارسی کمیاب است. مهم ترین امری که از حیث بیان عواطف (غیر از عواطف دینی) در شعر ناصرخسرو جلب نظر می کند بیان شدیدی است که شاعر از بدرفتاری های معاصران و تعصّب و سبک مغزی آنان و عدم توجه به حق و حقیقت دارد. در خصوص پیوند اعتقادی ناصرخسرو به فاطمیان و اسماعیلیان آراءِ مختلفی وجود دارد. اینکه پیش از سفر حج چنین باور و اعتقادی داشته چندان منطقی به نظر نمی رسد زیرا شرح احوال او در چهل سال اول حیات او جز این را نشان می دهد. همین قدر باید باور داشت اقامت هفت ساله وی در بلاد شامات و مصر و حجاز به تقرب او به فاطمیان انجامید. دکتر سید محمد دبیرسیاقی در مقدمه سفرنامه حج ناصرخسرو می گوید شک نیست که ناصرخسرو مردی معتقد و مومن و راستگوست و در همه عمر نیز قطعاً چنین بوده است و این را نیز می دانیم که در سرزمینی می زیسته است که از دیرزمان طریقه اسماعیلیان در آن اشاعه و نشر داشته است و ذهن جست وجوگر و دیده تیزبین مردی فاضل و مطلع و کنجکاو چون او نمی توانسته است از کنار معرکه بساط اصحاب دعوت فاطمی و تعارض و برخورد اندیشه آنان با پیروان طریقه تسنّن یعنی بیشتر ساکنان خراسان بزرگ آسان بگذرد و بر کشاکش ها و داروگیرها و گریز و قرارهای آن دو گروه دقّتی و نگرشی نداشته باشد خاصه که در زمینه ادیان و عقاید ملل مطالعات قبلی نیز داشته است. دلایل دیگری نیز بر نفی اسماعیلی بودن وی وجود دارد از جمله ۱. سلسله نسبت و شجره نامه او که به تصریح خودش چنین آمده است ناصر بن خسرو بن حارث بن عیسی بن الحسن بن محمد بن موسی بن امام جواد(ع) بن امام علی الرضا(ع)بن الامام موسی بن جعفر علیهم السلام القبادیانی. ۲. ذکر صفت ملاحده در برابر لقب اسماعیلیان در کتاب سوانح خویش. ۳. اشعار عدیده ای که در مدح ائمه شیعه سروده است. ۴. تفاخر به نسل چند امام شیعیان. ۵. فقدانِ اثری در آثار منظوم و منثور وی در خصوص زیدیه و اسماعیلیه. با این همه گروهی نیز دلایلی دال بر تعلق خاطر وی به فرقه اسماعیلیه ارائه داده اند. امّا آنچه معتبر و سزاوار باور است اینکه آثار این حکیم گران قدر خود گویای اعتقادات وی است و این همه شگفتی و شگرفی اثر حکایت از شیعه بودن او دارد.

نویسنده

مختصری درباره نویسنده

ناصر خسرو قبادیانی

ناصر خسرو قبادیانی

در حال حاضر مطلبی درباره ناصر خسرو قبادیانی نویسنده متون کهن ادبیات گزیده ی آثار ناصر خسرو قبادیانی در دسترس نمی‌باشد. همکاران ما در بخش محتوا، به مرور، نویسندگان را بررسی و مطلبی از آنها را در این بخش قرار خواهند داد. با توجه به تعداد بسیار زیاد نویسندگان این سایت، درج اطلاعات تکمیلی، نقد و بررسی تمامی آنها، کاری زمانبر خواهد بود؛ لذا در صورتی که کاربران سایت برای مطلبی از نویسنده، از طریق صفحه «ارتباط با ما» درخواست دهند، تهیه و درج محتوای برای آن نویسنده در اولویت قرار خواهد گرفت.ضمنا اگر شما کاربر ارجمندِ سایت ایده‌بوک، این نویسنده را می شناسید یا حتی اگر خود، نویسنده هستید و تمایل دارید با مطلبی جذاب و مفید، سایرین را به مطالعه‌ی کتاب ترغیب و دعوت کنید، می توانید محتوای مورد نظرتان را از صفحه «ارتباط با ما» ارسال نمایید.


دیدگاه کاربران

دیدگاه شما

کد امنیتی ثبت نظر

با ثبت دیدگاه، موافقت خود را با قوانین انتشار دیدگاه در ایده بوک اعلام می‌کنم.

پرسش خود را درباره این محصول ثبت کنید