مدرس و کارشناس هوانوردی
مدرس و مترجم زبان انگلیسی
بیش از ۱۰ سال در تدریس زبان انگلیسی فعالیت میکنم و از ۳ سال گذشته (1398) تازگی به ترجمه کتاب رو آوردم.
چند مقاله علمی در ژورنالهای خارجی در حوزه هوانوردی دارم ولی فعلاً تنها کتاب چاپشده، کتاب عملیات انتقام هست.
راه ارتباطی از طریق ایمیل
Hamid.r.azadi@gmail.com
کتاب به صورتی زیبا و با پرشهای زمانی، روایتگر داستان یک کمین هوایی در آوریل ۱۹۴۳ است که توسط ۱۸ خلبان ایالاتمتحده و در عین ناباوری همه دنیا انجامگرفته است. از جهت تخصص هوانوردی و نظامی، انجام این عملیات با امکانات و محدودیتهای اطلاعاتی و تکنیکی آن زمان بسیار حیرتآور و شجاعت خلبانانی که آن را عملی کردند، کاملاً مثالزدنی است.
این کتاب در ۱۲ فصل تنظیمشده و با پشتوانه تحقیقی، روایتی متفاوت از داستان این عملیات را که طی این سالها با ابهامات و روایات غیر معتبر زیادی مطرحشده، شرح میدهد و مابین داستان نیز ریشههای تاریخی و سیاسی ورود ایالاتمتحده به جنگ جهانی دوم و مواجهات دریایی و هوایی امریکا و امپراتوری ژاپن در اقیانوس آرام به همراه تحليلهای تاریخی، سیاسی، اجتماعی و فلسفی رویارویی این دو کشور موردبحث قرار میگیرد.
حمیدرضا آزادی مترجم کتاب تلاش کرده با ارائه توضیحات بیشتر فضای ذهن خواننده را با دلایل اصلی اتفاقات این برهه از تاریخ که علیرغم اهمیت زیادشان برای ایرانیان کمتر شناختهشده است، آشنا کند.
این عملیات برای ترور مهمترین و کاریزماتیکترین طراح نظامی وقت ژاپن -که طراح عملیات حمله به بندر مروارید (پرل هاربر) بوده و به منفورترین شخصیت جنگ، بعد از هیتلر در آمریکا تبدیلشده بود- طراحی و اجرا شد.
ترور این فرد درواقع سرنوشت جنگ جهانی دوم را تغییر داد؛ چراکه پس از حذف این فرمانده، ۹۰ درصد عوامل انسانی و منابع لجستیکی ژاپن در جنگ جهانی دوم از بین رفت و ایالاتمتحده بر جبهه اروپا و بر آلمان متمرکز شد و سرانجام جنگ به نفع متفقین پایان یافت. درواقع در کنار پایان محاصره استالینگراد و فتح فرانسه توسط متفقین، این رویداد، اثرگذارترین رویداد تاریخی و اجتماعی برای پایان جنگ محسوب میشود که تا اکنون ایالاتمتحده رسماً صدور دستور انجامش توسط رئیسجمهور وقت را تائید نکرده است.
حمیدرضا آزادی مترجم کتاب توضیح داد که این داستان برای اولین بار بهصورت یک کتاب فارسی به رشته تحریر درآمده و با توضیحاتی که در مورد مکاتب سیاسی و فکری تأثیرگذار بر فرهنگهای دو کشور اضافه کردهام، درک خوبی از مسیر اتفاقات آن روزها و تاریخ جنگ و حتی آینده، ایجاد میکند.