کتاب مشرکی در خانواده پیامبر pdf 🔥 دانلود رایگان
ابوالعاص بن ربیع، همسر زینب و داماد پیامبر اسلام بود، اما تا پیش از سال دوم هجری و اسارتش در جنگ بدر و گویا حتی تا سال شش و هفتم هجری علیرغم رفتن به مدینه و زندگی با همسرش از مشرکان محسوب میشد و بنابراین، مؤلفان او را «مشرکی در خانواده پیامبر» لقب دادهاند.
به گفته مؤلفان، «این داستان نحوه کشمکش میان عشق و ایمان در دل زینب، دختر پیامبر و نیز نحوه رویارویی پیامبر با عشق دخترش به یک مشرک را نشان میدهد. این کتاب میکوشد تا جایگاه «عشق انسانی» را در روح و احساس پیامبر نشان دهد.
“مشرکی در خانواده پیامبر” به قلم “حسن محدثی” و “بیژن عبدالکریمی” اثری است بر اساس یک قصهی واقعی که “داستان عاشقانه زندگی ابوالعاص و زینب (دختر پیامبر)” را به تصویر میشود.
بنیان دراماتیک این رمان، عشق زینب و ابوالعاص و تعارضی است که این عشق با اسلام آوردن زینب، ابوالعاص غیرمسلمان و همچنین رویارویی سخت پیامبر (ص) با این سناریوی پیچیده و متناقض دارد. “حسن محدثی” و “بیژن عبدالکریمی” نگارشی روان، شیوا و فصیح را برای این کتاب برگزیدهاند. اثر هم فرهنگی است و هم مخاطب عام را به خود جذب میکند. شاید کمتر رمانی در ایران، چنین مرتبهای را پیدا کند؛ کتابها یا در اوج روشنفکری و درخشش هستند، یا در مرداب سیاه زشتی، بازارپسندی و سطحی بودن غوطهورند. اما “مشرکی در خانواده پیامبر” از این امتیاز برخوردار است که فاصلهی میان روشنفکران و خوانندگان عامه را پر کند.
“مشرکی در خانواده پیامبر” روایتی است که اگرچه در تاریخنویسیها کمتر به آن اشاره شده است، اما به دلیل بررسی نحوه برخورد پیامبر (ص) با شک و تردید خویشاوندی بیایمان، از اهمیت و ارزش بالایی برخوردار است. به عبارتی این موضوع، هم الهامبخش است و هم پاسخی به مسائل امروز مسلمانان در مورد چگونگی زندگی در دنیایی با افکار متنوع را در اختیار دارد.
این کتاب نشان میدهد که چگونه حضرت محمد مصطفی (ص) با شخصی که به خود وی یا دین او ایمان نداشت اما با این وجود انسانی خوب، نجیب و با اخلاق بود، رو به رو شد. “مشرکی در خانواده پیامبر”، “داستان عاشقانه زندگی ابوالعاص و زینب (دختر پیامبر)” و همچنین مواجههی پیامبر (ص) با مردی است که نه دشمن است و نه دقیقا در جبههی او میجنگد.
کتاب «مشرکی در خانواده پیامبر» روایت عشق فردی به نام ابوالعاص که مشرک بود به زینب دختر حضرت محمد (ص) است که نوشته بیژن عبدالکریمی و حسن محدثی میباشد. این کتاب در سال ۱۳۹۶ منتشر شد و یکی از پرفروشترین کتابهای سال محسوب میشد، ولی حدود یک سال است که به گفته بیژن عبدالکریمی جلوی انتشار مجدد آن گرفته شده است.
کتاب «مشرکی در خانواده پیامبر» با عنوان فرعی «داستان عاشقانه زندگی ابوالعاص و زینب (دختر پیامبر)» کار جدید و مشترک حسن محدثی و بیژن عبدالکریمی، شرح رابطه عاشقانه زینب دختر بزرگ پیامبر با مشرکی به نام ابوالعاص است. این رمان تاریخی میکوشد بر اساس مستندات تاریخی تصویر دیگرگونهای از شخصیت پیامبر اسلام ارائه دهد که در رزوگار ما به دلیل سیطرة اندیشههای فرقهگرایانه و اندیشههای تئولوژیک در خفا باقی مانده است.
این داستان نحوه کشمکش میان عشق و ایمان در دل زینب، دختر پیامبر و نیز نحوه رویارویی پیامبر با عشق دخترش به یک مشرک را نشان میدهد. این کتاب میکوشد تا جایگاه «عشق انسانی» را در روح و احساس پیامبر نشان دهد. همچنین این قصه نشان میدهد که میتوان همچون ابوالعاص مشرکی والامنش بود که رفتار و شخصیتش از بسیاری از مسلمانان کوچک و حقیر متعالیتر بود و پیامبر برای این شخصیت چقدر احترام قائل بود و به وی بسیار علاقه داشت. این کتاب میکوشد در فراسوی باورهای اعتقادی و تئولوژیک و صرفاً بر اساس رویکردی پدیدارشناسانه وجوهی از شخصیت پیامبر اسلام را آشکار سازد که در روزگار ما بسیار فراموش گشته است.
حسن محدثی در پیش درآمد کتاب آورده است: داستان زندگی زینب، دختر بزرگ پیامبر و ابوالعاص، داماد پیامبر را نخستینبار چند سال پیش در کتاب زندگانی محمد (ص) پیامبر اسلام (سیرة ابن هشام) خواندم و مجذوب آن شدم. این داستان بسیار مختصر، امّا منحصر به فرد بود. در واقع، اوّلینبار در سنی در حدود چهلوچند سالگی بود که فهمیدم پیامبر اسلام دختری به نام زینب داشته است. از خودم و این بیخبری شرمنده شدم. بعد از این بود که کنجکاو شدم بدانم که دیگران نیز تا چه حد از زینب و داستان زندگیاش اطلاع دارند؟ در نتیجه، در کلاسهایی که تدریس میکردم اعم از مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد، و دکتری از دانشجویانم بارها و بارها پرسیدم که حضرت محمد (ص) و خدیجه چند فرزند داشتهاند؟ از میان دهها نفر دانشجو فقط یک نفر از میان دانشجویان مقطع دکتری دقیقاً میدانست که پیامبر اسلام چند فرزند داشته، نام یکی از آنها زینب بوده است. بررسیهای بیشتر نشان میدهد که این بیخبری از تاریخ اسلام، حتی از لایههای گوناگون زندگی پیامبر عظیمالشأنمان، امری نظاممند و همگانی است و مؤیّد این نکته مهم است که تاریخ اسلام بر مبنای جهتگیریهای فرقهای نگاشته شده است و این تاریخنگاری و تاریخشناسی فرقهای چنان سوگیری همهجانبهای داشته است که بخش مهمی از تاریخ اسلام را مغفول نهاده و نادیده گرفته است. تاریخ اسلام هنوز گنجهای ناشناختهای را در دل خود نهفته دارد؛ زیباییهایی که تمنّای نگاههای مشتاق را دارند و دنیای نادیدهای که انتظار گامهای مکتشفان و سیّاحانی را میکشد که به شنیدهها و گفتههای رایج و مرسوم بسنده نمیکنند بلکه جسارت اکتشافی تازه را در ذهن و دل خود میپرورانند و از رویارویی با مناظر بکر و بدیع هراسی به خود راه نمیدهند. باری، یکی از داستانهای بسیار زیبا، تأملبرانگیز و درسآموز در تاریخ اسلام داستان رابطة عاشقانة زینب و همسرش ابوالعاص بن ربیع درون خانوادة پیامبر است. بر آن شدم تا این داستان را به زبانی ساده بازنویسی کنم، داستانی که به قول دکتر نابلسی «طعمی خاص» دارد.