چگونه می‌توانم به خرید و پرداخت از درگاه‌های اینترنتی اعتماد کنم؟

در سال های گذشته فرآیند خرید یک محصول عبارت بود از تصمیم برای خرید، آماده شدن و طی کردن مسیر خانه تا فروشگاه یا بازار، جست و جو به دنبال کالای مورد نظر، مقایسه قیمت بین چندین فروشگاه، خرید و در نهایت برگشت به خانه. حالا به لطف اینترنت و البته فروشگاه های اینترنتی، می توانید هر کالایی را به راحتی از انبوه وب سایت های فروش اینترنتی خریداری کنید. البته این آسانی خالی از ایراد هم نیست و به جز مصرف حجم گران‌بهای اینترنت برای مقایسه قیمت در فروشگاه های مختلف، موضوع امنیت وب سایت های فروش آنلاین و درگاه پرداخت اینترنتی اصلی ترین و بزرگ‌ترین نکته ای است که باید به آن توجه کرد البته موضوع آن‌قدرها هم پیچیده نیست و تنها کافی است چند مورد ساده را در نظر داشته باشید تا خریدهای شما از اینترنت همگی در دسته خریدهای امن قرار بگیرد.

در این مقاله از ایده بوک به مشخصات وب سایت های ایمن پرداخته ایم. با ما همراه باشید.

728 90

خرید از فروشگاه اینترنتی معتبر

این روزها خریدن یک دامنه اینترنتی، فضای میزبانی وب سایت، قالب سایت و کانال رسمی تلگرام و اینستاگرام در عرض چند دقیقه و با صرف هزینه ای بسیار کم قابل انجام است. در نتیجه شاهد رشد قارچ گونه فروشگاه های اینترنتی در هر فضای تحت وبی که فکرش را کنید هستیم. از وب سایت ها گرفته تا کانال های تلگرامی و حساب های کاربری اینستاگرام که در حال فروش اجناس مختلف به مردم هستند؛ اما شاید بتوان گفت کسر کوچکی از این انبوه وب سایت ها معتبر بوده و بهترین شرایط خرید را برای کاربران فراهم می کنند.

کافی است چند نکته را در نظر بگیرید:

نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد)

بهترین راه برای تشخیص و شناسایی یک وب سایت نماد اعتماد الکترونیکی است که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران به فروشگاه های آنلاین داده می شود. تمامی فروشگاه های آنلاین می توانند با ثبت نام اینترنتی در سامانه نماد اعتماد الکترونیکی به نشانی enamad.ir درخواست ثبت اطلاعات و اختصاص نماد اعتماد را داشته باشند. همچنین همه فروشگاه های مورد تائید می بایست نماد اعتماد الکترونیکی را (که به صورت یک e آبی رنگ به همراه یک یا چند نقطه طلایی رنگ است) در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دهند. همان طور که می دانید جعل کردن یک آیکون گرافیکی کار چندان سختی نیست. در نتیجه اگر می‌خواهید از امنیت یک وب سایت کاملاً مطمئن شوید کافی است به صفحه کسب و کارهای دارای نماد اعتماد الکترونیکی در همین وب سایت مراجعه کنید و با یک جست و جوی ساده، از طبقه بندی شدن سایت مورد نظر اطمینان پیدا کنید.

مشخصات وب سایت

مشخصات وب‌سایت را کاملاً بررسی کنید. آیا این شرکت در رسانه‌های اجتماعی فعالیت دارد؟ اگر این‌طور است دیدگاه‌های مشتریانش چگونه است؟ برای اطمینان بیشتر با شماره‌ای که در وب‌سایت درج شده تماس بگیرید. در یک وب‌سایت معتبر معمولاً نشانی ایمیل، شماره تلفن یا آدرس واقعیِ محل شرکت یا فروشگاه قرار داده شده است. اگر چنین اطلاعاتی در وب‌سایت وجود ندارد، ممکن است شرکت جعلی باشد. توجه داشته باشید که فروشگاه دارای پشتیبانی باشد.

مشخصات کالا

قیمت ها در برخی موارد می توانند راهنمای بسیار خوبی برای شما باشند اگر در یک وب‌سایت محصولی را یافتید که قیمتش بیش‌ازحد پایین است، ابتدا تصویر و مشخصات محصول را در چند وب‌سایت مشابه جست‌وجو کنید و قیمت‌ها را باهم مقایسه کنید. اگر قیمت ارائه‌شده در این وب‌سایت تفاوت زیادی با سایت‌های مشابه دارد، باید بیشتر تحقیق کنید. احتمال دارد این وب‌سایت اصلاً  آن محصول را موجود نداشته باشد. حتی ممکن است اصلاً فروشگاهی در کار نباشد و وب‌سایت فقط به قصد دستیابی به اطلاعات شخصی شما ایجاد شده باشد. تمام مشخصات کالا را چک بفرمایید که با هم مطابقت کند

گواهی SSL

آیا در سایتی که در حال خرید از آن هستید، در کنار آدرس URL (همان آدرس اینترنتی صفحات اینترنتی است که نوار بالای مرورگرها نمایش داده می شود) یک آیکون قفل کوچک قرار دارد؟ این قفل به شما می‌گوید که صفحه‌ی وبی که در حال بازدید از آن هستید، سیستم محافظت از حریم خصوصی را نصب کرده است. این وب‌سایت‌ها اطلاعاتی مانند رمز عبور و اطلاعات مالی را به صورت ایمن انتقال می‌دهند و دارای گواهی SSL یا امنیت سایت است. در این حالت آدرس URL با https آغاز خواهد شد. اگر آیکون قفل کوچک یا حرف s را پس از http نمی‌بینید، این صفحه‌ی وب سیستم حفاظت از حریم خصوصی ندارد؛ بنابراین قبل از ارائه‌ی اطلاعات شخصی حتماً این موارد را بررسی کنید.

رمز عبور قوی

اولین لایه امنیتی در برابر کلاه‌برداران داشتن رمز عبور قوی برای سیستم‌های شخصی است. کامپیوتر و شبکه وای‌فای خود را به رمز عبور قوی مجهز کنید. سایتی که قصد خرید از آن را دارید به احتمال زیاد از شما می‌خواهد که در سایت عضو شوید. ساخت یک حساب کاربری و رمز عبور شاید در ابتدا ساده به نظر برسد، اما روی رمز عبورتان کمی بیشتر تأمل کنید. رمز عبورتان را ترکیبی از کاراکترهای مختلف و با طول حداقل 8 کاراکتر قرار دهید تا ایمن‌تر باشد.
از اطلاعات شخصی که به راحتی قابل حدس‌زدن است، مانند تاریخ تولد، نام فرزندان یا رنگ دلخواهتان استفاده نکنید. برای چند حساب کاربری از یک رمز عبور مشابه استفاده نکنید، حتی اگر قوی باشد. در این صورت حداقل اگر یکی از حساب‌هایتان هک شود، بقیه‌ی حساب‌هایتان به راحتی قابل دسترسی نخواهد بود.

استفاده از آنتی ویروس های به روز

بسیاری از نرم‌افزارهای مخرب و جاسوسی (کیلاگر) موجود هستند که به راحتی قادرند اطلاعاتی را که با کیبورد تایپ می‌کنید به‌دست آورند و برخی از نرم افزارهای اسکرین رکوردر قادرند از صفحه نمایش شما عکس و فیلم تهیه کنند. پس همیشه با نصب آنتی ویروس آپدیت شده با اطمینان بیشتری از عدم نصب این‌گونه بدافزارها می‌توانید خرید اینترنتی مطمئن‌تری انجام دهید.

کامپیوتر و وای فای عمومی ممنوع

هرگز از کامپیوتر‌ها و شبکه‌های عمومی برای انجام خرید اینترنتی استفاده نکنید؛ شبکه‌های عمومی نسبت به شبکه اینترنت شخصی شما به مراتب نا‌امن‌تر است؛ بنابراین از شبکه‌های عمومی فقط برای گشت و گذار و سرگرمی و تحقیق در اینترنت استفاده کنید و هرگز از آن‌ها برای انجام تراکنش‌های مالی استفاده نکنید. احتمال نصب بودن برنامه‌هایی که بتواند کلید واژه‌های شما یا رمز کارتتان را در خود ذخیره کنند وجود دارد.
هرگز از طریق اتصال به Wi-Fi عمومی خرید آنلاین انجام ندهید. شبکه‌های Wi-Fi از امواج رادیویی عمومی استفاده می‌کنند. یک سارق اینترنتی هم به راحتی می‌تواند، با استفاده از یک تکنولوژی نه‌چندان پیشرفته و رمز عبور Wi-Fi رایگان، به اطلاعات شخصی ازجمله اسم و اطلاعات کارت اعتباری شما دسترسی پیدا کند

Shaparak.ir

اگر به آدرس صفحات پرداخت اینترنتی توجه داشته باشد متوجه مورد مشترکی خواهید شد که در همه آدرس ها وجود دارد. Shaparak.ir در همه آدرس های اینترنتی بانک ها وجود دارد. این مورد مهمی است که می توانید از آن برای تشخیص معتبر بودن صفحه پرداخت استفاده کنید. برخی از سایت های تقلبی این آدرس را به صورت های Shaaparak.ir، Shapaaarak.ir و یا Shaparaak.ir تغییر می دهند. اگر دقت کافی را در این گونه موارد نداشته باشید ممکن است در دام کلاه‌برداری های اینترنتی بیفتید و اطلاعات بانکی شما به سرقت برود.

ثبت اطلاعات شخصی ممنوع

اطلاعاتی از جمله رمز دوم کارت، CVV2 و تاریخ انقضا را نباید در هیچ سایتی ذخیره کنید.
حتی اگر در حال وارد کردن این اطلاعات در سایت بانک خود هستید و مرورگر از شما درخواست می‌کند که این اطلاعات را در حافظه خود ذخیره سازد، بهتر این است که شما این کار را نکنید؛ چرا که طی مرور زمان نگهداری این اطلاعات در مرورگر دردسرساز خواهد شد.

امیدوارم با رعایت کردن این نکات خریدی امن و آسوده داشته باشید.

banner scaled
گرد آورنده
ایده بوک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا