کتاب کشتی پهلو گرفته pdf 🔥دانلود
شناخت و درک زندگی بزرگان دینی سبب میشود از رهنمودهای آنان برای انتخاب مسیر درست زندگی استفاده کنیم. معرفت ناشی از شناخت این افراد باعث میشود به درک درستی از حقیقت زندگی دست یابیم و در مسیر کمال قدم برداریم. «حضرت فاطمه (س)» کوچکترین دختر «حضرت محمد(ص)» و همسر «امام علی (ع)» در چنان در جایگاه والایی از عصمت و قرار دارد که میتواند الگوی بسیار ارزندهای برای زندگی باشد. کتاب کشتی پهلو گرفته به قلم سید مهدی شجاعی اثری فاخر است که سعی کرده گوشهای از جایگاه بیهمتا این شخصیت بزرگوار را به تصویر بکشد.
درباره سید مهدی شجاعی
سیدمهدی شجاعی در 1339 در تهران به دنیا آمد. او برخلاف آنکه دبیرستان خود را در رشته ریاضی گذراند، به رشتههای هنر علاقهمند بود. او در سال 1356 وارد دانشگاه هنرهای دراماتیک شد و تحصیلاتش را در رشتهی ادبیات نمایشی آغاز کرد. او همزمان در رشتهی حقوق نیز تحصیل کرد ولی به دلیل علاقهی فراوانش به نویسندگی و مهارتش در نوشتن هر دو رشتهی دانشگاهیش را ناتمام رها کرد. او نوشتن در روزنامهها و مطبوعات را از همان جوانی شروع کرد و حدود هشت سال مسئولیت صفحههای هنری و فرهنگی روزنامه جمهوری اسلامی را برعهده داشت. علاوه بر آن سید مهدی شجاعی سردبیر ماهنامه «صحیفه»، مجلهی «رشد جوان» و مدیر انتشارات «برگ» هم برای مدتی بود و تجربهی فراوانی در زمینهی مطبوعات به دست آورد. به دنبال تعطیلی «مجله نیستان»، شجاعی «انتشارات نیستان» را در سال 1376 تاسیس کرد. «انتشارات نیستان» در زمینهی چاپ آثار در حوزهی داستان، شعر و نمایشنامه فعالیت خودش را آغاز کرد.
از فعالیتهای دیگر شجاعی میتوان به داوری در جشنوارههای «فیلم فجر»، «تئاتر فجر» و «جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان» اشاره کرد.
از آثار ادبی سید مهدی شجاعی میتوان به کتابهای «کشتی پهلو گرفته»، «پدر عشق و پسر»، «کمی دیرتر…»، «دموکراسی یا دموقراضه؟» و «آفتاب در حجاب» اشاره کرد. همهی این کتابها از سوی انتشارات نیستان منتشر شدهاند و میتوانید برای دانلود آنها به سایت و اپلیکیشن فیدیبو مراجعه کنید. شجاعی علاوه بر نگارش کتاب با کارگردانان به نام ایرانی از جمله «مجید مجیدی» و «بهزاد بهزادپور» در نوشتن فیلمنامه همکاری داشته است. از جمله کارهای سینمایی او میتوان به فیلمنامههای «کمین»، «قله دنیا ۱»، «مسافر کربلا»، «آخرین آبادی» و «مردی از جنس نور» اشاره کرد. سید مهدی شجاعی همچنین نگارش فیلمنامههای «مرد رویاها» دربارهی شهید چمران و «یعقوبترین یوسف، یوسفترین زلیخا» دربارهی حضرت یوسف را نیز در کارنامهی خود دارد.
کتاب کشتی پهلو گرفته
کتاب کشتی پهلو گرفته پرفروشترین کتاب سید مهدی شجاعی است که در حوزهی ادبیات مذهبی نوشته شده است. کتاب کشتی پهلو گرفته پرتیراژترین کتاب ادبیات داستانی است که اولین بار در سال 1368 از سوی «انتشارات نیستان» منتشر شد؛ برای خرید و دانلود کتاب کشتی پهلو گرفته به سایت و اپلیکیشن فیدیبو مراجعه کنید.
کتاب کشتی پهلو گرفته دربارهی زندگی پررنج حضرت فاطمه زهرا هست که با زبانی داستانی به روایت زندگی ایشان پرداخته شده است و وقایع مختلفی را از جمله واقع سقیفه را توصیف میکند. درگذشت این بانو بزرگوار دقیق مشخص نیست و ایام فاطمیه فاصله بین ۱۳ جمادیالاول تا ۳ جمادیالثانی است که شیعیان برای درگذشت حضرت فاطمه(س) عزاداری میکنند.
سیدمهدی شجاعی در مصاحبهای تلویزیونی دربارهی نیت نگارش کتاب کشتی پهلو گرفته میگوید :«استقبال از این کتاب مرهون فطرت زیباطلب مردم است…شروع نوجوانی من از آنجا بود که خیلی دین شناسنامهای یا اسلام شناسنامهای را به رسمیت نمیشناختم و به دنبال تحقیق و بررسی و پژوهش بودم. از صفر شروع کردم کاملا تا بدانم چه چیزی را باید انتخاب کنم. وقتی به حقیقت حضرت زهرا رسیدم حیرتانگیز بود برایم این شخصیت. هر چه بیشتر جلو میرفتم بیشتر دوست داشتم بدانم و بشناسم. وقتی به این اقیانوس بیکران برخوردم دوست داشتم از این برای خلایق توشه بیاورم و دیگران را هم تو این لذت سهیم کنم و شریک بکنم.»
کتاب کشتی پهلو گرفته توجه منتقدان و مخاطبان زیادی را به خود جلب کرده و بارها تجدید چاپ شده است. تاکنون حدود ششصد هزار نسخه از این کتاب توزیع شده است.
ترتیب کتاب کشتی پهلو گرفته
کتاب کشتی پهلو گرفته در قالب 14 فصل زندگی پربار حضرت فاطمه زهرا را از زبان اطرافیانش توصیف میکند. فصلهای این کتاب عبارتند از: فصل اول «حضرت رسول»، فصل دوم «خدیجه(س)»، فصل سوم «خود حضرت زهرا(س)»، فصل چهارم «امیرالمؤمنین علی(ع)»، فصل پنجم «امام حسن(ع)»، فصل ششم «امام حسین(ع)»، فصل هفتم «مجددا حضرت زهرا(س)»، فصل هشتم «حضرت زینب(س)»، فصل نهم «فضه، فصل دهم ام کلثوم(س)»، فصل یازدهم «اسماء،» فصل دوازدهم «برای بار سوم حضرت فاطمه(س)»، فصل سیزدهم «مجددا حضرت امیر(ع)» و فصل چهاردهم «از زبان آسمان روایت میشود».
نقد و بررسی کتاب کشتی پهلو گرفته
سید مهدی شجاعی دربارهی کمبود منابع در این زمینه و جایگاه «حضرت فاطمه(س)» میگوید: «به شدت ما دچار فقر هستیم…ما بیش از اینکه در این بخش خلا داشته باشیم متاسفانه در اسناد تاریخیمون خلا داریم و این خلا بسیار جدی هست…مرحله اول این است که باید این عطش وجود داشته باشد برای کشف این شخصیت و معرفت نسبت به این شخصیت. وقتی که آدم درگیر او بشود دیگر نمیتواند رها بشود…بحث جایگاه ایشون در جهان اتفاقا یکی از رموزی است که ما در ابتدا باید بهش توجه کنیم. نگاه ما نسبت به حضرت زهرا با جایگاه واقعی ایشون خیلی متفاوت است…ما باید این را باور کنیم که یک خلقت مستقلی چهارده معصوم قبل از آفرینش زمین و آسمان، خداوند خلق کرده است. خود خداوند در مورد حضرت زهرا توصیفی دارند، برای حضرت زهرا جلال و عظمت و شکوهی است که بالاتر از آن نیست مگر خداوند.»
کتاب کشتی پهلو گرفته توانسته است طیف گستردهای از مخاطبین کتابهای داستانی و مذهبی را به خود جلب کند و همچنین افراد برجستهای این کتاب را مطالعه کردهاند و نظرات خود را اعلام کردهاند. «صادق کرمیار» نویسنده کتاب «نامیرا» میگوید: «سیدمهدی شجاعی برای اولین بار با کتاب کشتی پهلو گرفته نشان داد ادبیات مدرن امروز میتواند مفاهیم دینی را بیان کند.»
«صابر امامی» شاعر ایرانی میگوید:«کشتی پهلو گرفته نمونهای برجسته درکارنامه هنری شجاعی است چراکه او با گنجینهای که به اهل بیت و خصوصا امام حسین رسیده، نسبت برقرار کرده است.»
«مهدی فیروزان»، مدیر عامل مرکز فرهنگی شهر کتاب دربارهی کتاب کشتی پهلو گرفته میگوید :«اثر کشتی پهلو گرفته، خصوصا در دورهای که وارد بازار نشر شد، یکی از کم نظیرترین آثار شجاعی است. هنوز هم کمیابند آثاری که بتواند روایت زیبایی از تنها دختر رسول خدا ارائه دهند. این کتاب یک شاخص است در ادبیات آئینی ما و ادبیاتی که به تاریخ زندگی اهل بیت میپردازد.»
در بخشی از کتاب کشتی پهلو گرفته میخوانیم
دخترم! شادی و شعفی که از این دیدار در دل مادرت پدید آمد، در چشمهایش درخششی آشکار میگرفت. افطار آن شب از بهشت برایم به ارمغان آمده بود. طرفهای غروب جبرئیل، آن ملک نازنین خداوند، با طبقی در دست، آمد و کنارم نشست. سلام حیاتآفرین خدا را به من رساند و گفت که افطار این آخرین روز دیدار را، محبوب_ جل و علا_ از بهشت برایت هدیه کرده است. در پی او میکائیل و اسرافیل هم آمدند_ خدا ارج و قربشان را افزون کند_ جبرئیل با ظرفی که از بهشت آورده بود، آب بر دستهایم میریخت، میکائیل شستوشویشان میداد و اسرافیل با حوله لطیفی که از بهشت همراهش کرده بودند، آب را از دستهایم میسترد. ببین دخترم!_جان پدرت به فدایت_ که همه مقدمات ولادت تو قدم به قدم از بهشت تکوین مییافت. این را هم باز بگویم که تو اولین کسی هستی که به بهشت وارد میشوی. تویی که بهشت را برای بهشتیان افتتاح میکنی. این را اکنون که تو مهیای خروج از این دنیای بیوفا میشوی نمیگویم این را اکنون که تو اسما را صدا میکنی که بیاید و رختهای مرگ را برایت مهیا کند نمیگویم… این را اکنون که تو وضوی وفات میگیری نمیگویم، همیشه گفتهام، در همه جا گفتهام که من از فاطمه بوی بهشت را میشنوم. یک بار عایشه گفت :چرا اینقدر فاطمه را میبویی؟ چرا اینقدر فاطمه را میبوسی؟ چرا به هر دیدار فاطمه، تو جان دوباره میگیری؟ گفتم :«خموش! عایشه! فاطمه بهشت من است، فاطمه کوثر من است، من از فاطمه بوی بهشت میشنوم، فاطمه عین بهشت است، فاطمه جواز بهشت است، رضای من در گرو رضای فاطمه است، رضای خدا در گرو رضای فاطمه است، خشم فاطمه جهنم خداست و رضای فاطمه بهشت خدا.» فاطمه جان! خاطر تو را نه فقط بدین خاطر میخواهم که تو دختر منی، تو سیده زنان عالمیانی، تو برترین زن عالمی، خدا تو رو چنین برگزیده است و خدا به تو چنین عشق میورزد. این را من از خودم نمیگویم، کدام حرف را من از جانب خودم گفتهام؟ آن شب که به معراج رفته بودم، دیدم که بر در بهشت به زیباترین خط نوشته است: خدایی جز خدای بیهمتا نیست، محمد(ص) پیامبر خداست.