سفارش کتاب | چگونه کتاب دلخواه خود را سفارش دهیم؟

وقتی دنبال کتابی می گردیم و با روش معمول نمی توانیم به آنها برسیم، یعنی کتابخوانهای مجازی و پی دی اف و سایتهای خرید آنلاین کتاب و یا حتی کتابفروشی های سطح شهر هم آن کتاب را ندارند، معمولا به فکر جایی یا کسی یا روشی می افتیم که بتوانیم به او بسپاریم که آن کتاب را برایمان هرطور شده تهیه کند و در اصطلاح، آن کتاب را سفارش می دهیم.

در این مقاله سعی می کنیم تا جایی که ممکن است به این سوالات و یا ابهامات مرتبط با این موضوع پاسخ دهیم.

728 90

سفارش کتاب چیست؟

ثبت درخواست خرید یک کتاب دلخواه مورد نیاز که به روشهای عادی و معمول مثل فضای مجازی، سایتهای فروشگاهی یا مغازه های کتابفروشی، در دسترس نیست. حالا اینکه چرا یک کتاب در این وضعیت قرار می گیرد عوامل مختلفی دارد:

مثلا اینکه ممکن است کتاب، تازه چاپ شده و علیرغم درخواست بازار و خوانندگان، فعلا در مرحله ی توزیع و پخش قرار ندارد…

یا اینکه ناشر و تولیدکننده ی کتاب، شخصا ترجیح می دهد که پخش و توزیع کتاب بصورت انحصاری در اختیار خودش یا چند کتابفروشی یا پخش کتاب انگشت شمار باشد که طبیعتا باعث می شود دسترسی به این کتاب سخت شود…

یا اینکه آخرین چاپ کتاب مربوط به سالها قبل است و در اصطلاح چاپ تمام شده و الان دیگر کمیاب و یا نایاب است…

یا مثلا ناشر کتاب اصلا ایرانی نیست و به قول کتابیها، کتاب زبان اصلی و اوریجینال است و عملا این کتاب در ایران توزیع نشده است…

و برخی دلایل متعدد دیگر…

چگونه یک کتاب سفارش دهم؟

تا قبل از به دنیا آمدن و رواج اینترنت و فروشگاههای اینترنتی و گسترش فرهنگ خرید آنلان و بخصوص خرید آنلاین کتاب، اگر من و شما کتابی را نمی یافتیم به نزدیکترین کتابفروشی مراجعه می کردیم و با پرداخت بیعانه ای نزد او ثبت سفارش می کردیم.

البته ناگفته نماند که همه ی کتابفروشی ها هم با این روش سفارش محور کار نمی کردند و هنوز هم کار نمی کنند و فقط تعداد معدود و محدودی هستند که تن به دردسرهای جذب سفارش کتاب می دهند.

این دسته از کتابفروشیها هم منتظر می شوند که تعداد سفارشهای مشابه از این کتابی که من و شما ثبت می کنیم از لحاظ اقتصادی و صرفه و هزینه، به تعداد قابل قبول و توجیه پذیری برسد تا از ناشر مربوطه یکجا درخواست ارسالش را داشته باشند.

خب طبعا این وسط باید زمان نامعلومی صرف شود تا ما به کتابمان برسیم و شاید هم اصلا نرسیم؛ ضمن اینکه در اکثر مواقع، غیر از هزینه ی کتاب، بایستی هزینه پست یا هزینه ی تهیه و آماده سازی یا همان هزینه ی سفارش را هم متقبل شویم.

پس در روش سنتی می توانید در یک کتابفروشی که سفارش کتاب هم می گیرد، ثبت سفارش نمایید. در روش به روزتر و مجازی هم می توانید، به سایتها و تبلیغات مجازی مراجعه کنید و ثبت سفارش کنید.

سایتهای فروش کتاب از لحاظ نحوه ی تامین کتاب دو نوعند:

  1. سفارش محور، که بر اساس سفارش مشتری، کتاب تهیه و ارسال می کنند.
  2. انبار محور، که بر اساس موجودی انبارشان کتاب می فروشند.

کافی است در یکی از سایتها یا روشهای مجازی سفارش محور کتاب، که مطمئن باشند ثبت سفارش فرمایید.

سفارش کتاب چه فرقی با خرید کتاب دارد؟

وقتی شما کتابی را از یک کتابفروشی آنلاین می خرید قاعدتا و در اکثر قریب به اتفاق موارد، آن کتاب موجود است و نبایستی نگران نبودن آن باشید. البته بدلیل منطبق نبودن موجودی انبار ناشرین با موجودی سایت آنها، و یا به روزرسانی های دیرهنگام و فاصله دار، درصدی از عدم اطمینان ایجاد می کند.

بسیاری از سایتهای فروش کتاب، فقط اطلاعات کتاب را در سایت درج می کنند و تازه بعد از ثبت خرید است که در بازار کتاب به دنبال آن کتاب می گردند؛ یعنی به نوعی همان سفارش محورند.

اما در روش سفارش محور، تهیه کننده ی کتاب، پس از دریافت سفارش، شروع به جستجو و استعلام می کند و معلوم نیست که کتاب شما موجود باشد یا خیر.

در نتیجه کتابهای سفارش محور دیرتر به دست شما می رسد و کتابهایی که خرید آنلاین انجام می دهید زودتر.

جایی هست که بتواند کتاب دلخواه و مورد نیازم را برایم بفرستد؟

طبق اطلاعات و تجربه ی ما تقریبا هیچ جایی نیست که بتواند تمامی کتابهای مورد نیاز شما را فراهم کند. چرا که حاشیه سود و تخفیف دریافتی بعضی از کتابها آنقدر پایین است که سود و صرفه ای برای تهیه کننده ندارد.

بسیاری از ناشرین و کتابها هم در شهرهای مختلف و پراکنده اند و برای تک تک آنها باید هزینه ی پستی جداگانه ای پرداخت شود.

ضمنا ناشر کتاب، فقط برای سفارشهای پرتعداد و چندین نسخه ای از یک عنوان، تخفیف تخصیص می دهند و دریافت تخفیف برای سفارشهای تک جلدی در غالب موارد امکان پذیر نیست؛ یعنی تهیه کننده هم، کتاب را به قیمت اصلی پشت جلد و بدون تخفیف خریداری می کند.

بنابراین، تهیه کنندگان، سفارش کتابهایی را که تهیه اش سهل و ساده تر و کم هزینه و سریع است، انجام می دهند و برای باقی کتابها دوباره همان آش و همان کاسه…

آیا به تبلیغات و ادعای سایتها و کتابفروشیها اعتماد کنم؟

پیشنهاد می کنیم، در جریان پرداخت هزینه، کمی وسواس به خرج دهید و تا از پیشینه و سابقه و روند کاری تهیه کننده ی سفارشتان، مطمئن نشده اید، اقدام به پرداخت وجه ننمایید. برای مثال، دفتر کار و یا آدرس ثابت و ثبت شده ای در سایت یا فضای مجازی باشد. بهتر است افزون بر شماره همراه، شماره ی ثابتی نیز در معرض دید کاربران قرار داده باشند. نظرات کاربران هم می تواند به نوعی به شما اطلاعات و اطمینان جزئی را بدهد. ضمن اینکه دقت کنید شماره حساب به نام چه کسی است؛ اگر به نام یک شخصیت حقوقی مانند شرکت باشد، با خیال بسیار راحت تری می توانید سفارش را ثبت و هزینه را پرداخت نمایید. ضمنا داشتن اینماد و یا سایر مجوزهای مربوطه هم بخش دیگری از مصادیق اطمینان بخشی در یک کسب و کار سالم، در فضای مجازی و سایت است.

آیا کتابهایی که می فرستند اصل است؟

در مورد کتابهای فارسی، در بیشتر موارد، کتابهایی که به دست شما می رسد همان کتاب اصلی و در اصطلاح بازار کتاب، اوریجینال است. اما در اندک مواردی هم مشاهده می شود که با توجه به نایاب و کمیاب بودن کتاب، و درخواست و میزان سفارش از کتاب، متاسفانه بدون مجوز قانونی و اجازه ی ناشر اصلی، اقدام به چاپ و تکثیرغیرقانونی و بی کیفیت کتاب وی می نمایند.

در مورد کتابهای زبان اصلی، کمی جریان متفاوت است؛ مخصوصا کتابهای گرانقیمت و منابع دانشگاهی و بویژه کتابهای منابع رشته های پزشکی؛ چرا که در این سفارش ها، در ابتدا کتابی در کار نیست، بلکه سایت سفارش گیرنده، پس از دریافت سفارش، با استفاده از فایل صفحات کتاب و دستگاههای دیجیتالی چاپ، به تعداد سفارشهای دریافتی، اقدام به چاپ و تکثیر و صحافی کتاب می کند. با توجه به اینکه کشور ما جزء قانون جهانی کپی رایت نیست و از سویی به بهانه تحریم و … از منابع دست اول مطالعاتی محرومیم، شاید عدم رعایت این قانون برای دستیابی به کتاب، چندان غیرمنطقی و غیرمنصفانه به نظر نرسد.

هزینه ی آماده سازی و تهیه چیست؟

تهیه ی کتابهایی که سفارش می دهیم، غالبا برای تهیه ی کننده ی آن مستلزم صرف وقت و ایاب و ذهاب و پیک و تماس تلفنی و پست و غیره است. لذا بنا به میزان سودی که تهیه کننده ی کتاب، از ناشر آن کتاب، دریافت می کند، مبلغی را بعنوان حق الزحمه ی خود و جبران این هزینه ها از شما دریافت می کند.

در موارد اندکی هم، این کار را بدون هزینه انجام می دهند و شما فقط هزینه ی پستی رایج را افزون بر هزینه ی کتاب پرداخت می کنید.

کدام سایتها و تبلیغ کنندگان قابل اعتمادند؟

با توجه به روند رو به افزایش سایتها و تبلیغاتی که سفارش کتاب جذب می کنند، ارائه ی لیستی از این گونه مسیرها و منابع دستیابی به کتاب، چندان مفید به نظر نمی رسد، چرا که دائما شاهد افزایش آنها و از سویی شاهد اتمام کار و تعطیلی دسته ای دیگر از ایشان هستیم.

اما قبل از جستجو در دنیای اینترنت و کتابفروشیهای آنلاین و مجازی و سنتی، شاید جستجو در ایده بوک هم بتواند شما را به کتاب مورد نظرتان برساند.

آیا ایده بوک می تواند سفارش کتابهای مرا تهیه کند؟

سایت ایده بوک، متعلق به «شرکت کتابرسان ایده» است. این شرکت بعنوان اولین شرکت ثبت شده ی سفارش محور کتاب؛ و همانطور که از نام ابداعیش مشخص است، تحت عنوان یک ایده ی تخصصی، یک لغت و به نوعی یک رسته ی شغلی جدید با نام کتابرسان را خلق و وارد دنیای کتاب کشور کرد. سایتهای اولیه ی این شرکت که در سال 1388 با دامنه ی ketabresaneide کدنویسی و طراحی و اجرا گردید، بعنوان اولین سایتهای حرفه ای سفارش محور کشور به بازار نشر کشور معرفی شد و مبدع و مبدا و منبع و راهگشای بسیاری از ایده ها و سایتهای فعلی در حوزه ی فرهنگی و کتاب، گردید که از این حیث شکرگزار و مفتخریم و برای هریک آرزوی توفیق روزافزون داریم.

تجربه ی گرانبهای تامین کتاب برای هزاران هموطن، صدها اداره و نهاد و دانشگاه و آموزشگاه و کتابخانه در سراسر کشور در برهه ای از زمان که کسی از فعالین چرخه ی نشر و توزیع کتاب، اعتقادی به این نوع فعالیت نداشت، باعث رشد و نمو و پختگی ایده های شرکت کتابرسان ایده و اعتماد مخاطبان و تثبیت جایگاه این شرکت، در بازار نشر کشور شده است.

هم اکنون نیز تحت عنوان سایت ایده بوک، سعی کرده است به روش انبار محور، با افزایش تعداد عناوین موجود خود تا حد مطلوبی، نیازهای کاربران خود را به کتاب در موضوعات مختلف برآورده کند. علاوه بر اینکه شما می توانید در صفحه ی کتابهای ناموجود ایده بوک، با زدن دکمه ی «موجود شد خبرم کن» بمحض اضافه شدن آن کتاب به سایت، مطلع شوید.

ضمنا اگر سفارش شما از نوع سفارشهای عمده است، یعنی از یک عنوان چندین جلد درخواست دارید، می توانید در صفحه ی «سفارش عمده»، سفارش را ثبت نمایید.

اگر نسخه ی فیزیکی و کاغذی کتاب را نتواستید بیابید، راه باقیمانده، جستجو در نسخه های آنلاین یا پی دی افی یا کتابخوانهای مجازی است.

وقتی دیگر امیدی به دسترسی به نسخه های فیزیکی و مجازی نباشد، بسیاری این فکر به ذهنشان خطور می کند که دست به تکثیر و کپی از اندک نسخه های چاپی موجود، بزنند. اگر نسخه ی چاپی کتاب را بتوان یافت، هزینه و قیمت آن از تکثیر و کپی ارازانتر است؛ ضمن اینکه کیفیت و ارزش نسخه ی کپی شده هیچگاه به اندازه ی نسخه ی اصلی نخواهد بود.

در صورتی که نیاز به کسب اطلاعات بیشتر و تکمیلی داشتید از طریق راههای ارتباطی ایده بوک، با ما تماس بگیرید

banner scaled

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا